BRANDING

BRUD is een nieuw concept van Kwanten & Vanesch, waarbij de focus volledig op 

desemproducten ligt. Passie voor desem, ambacht en onuitputtelijk enthousiasme: 

dat is waar BRUD voor staat. Een verrassend nieuw concept met een andere naam, maar natuurlijk wel een bijkomende huisstijl en herkenbare visuele identiteit die ook bij de stijl van Kwanten & Vanesch past. 

Klant

BRUD, door KWANTEN & VANESCH

Jaar

2020

HET LOGO

Het was voor ons belangrijk om het energieke en strakke karakter van BRUD naar voren te brengen. Bijgevolg moest het logo dus krachtig overkomen en voor zichzelf spreken. De streep door de letter B is een verwijzing naar het bakproces van zuurdesem, waarbij steeds een knip of een snee in het deeg stuk wordt gemaakt voor het de oven in gaat. Dit voorkomt dat het deeg gaat scheuren en op die manier bepaalt men waar de ovenrijs heen gaat en hoe het brood er uiteindelijk uit komt te zien. 

PASSIE EN AMBACHT 

Desembrood vraagt tijd om tot zijn recht te komen. De belangrijke voedingsstoffen uit granen worden pas vrijgegeven indien je ze die tijd ook gunt. In een wereld waar tegenwoordig alles snel moet gaan, brengt het rust om te zien hoe deze producten met veel passie en ambacht worden bereid. We vonden het dan ook vanzelfsprekend deze elementen op beeld weer te geven. 

“Passie voor desem, ambacht en een onuitputbaar enthousiasme zijn onze troeven.”- SANDER CAMPS -